Transparență maximă fără compromisuri cu CrystalClear-Technology de la ADLER

Cu noua CrystalClear-Technology, producătorul austriac de lacuri ADLER realizează o nouă etapă importantă în domeniul straturilor de acoperire pentru ferestre și uși: CCT permite o transparență de cristal în combinație cu protecția împotriva expunerii la lumină și cea mai bună calitate a suprafețelor.
27 mar. 2023

Fiecare bucată de lemn are un caracter unic și special. Culoarea, textura și porii sunt unice, așa cum sunt amprentele unui om. Mulți beneficiari își doresc să păstreze acest aspect natural – și este de înțeles: cei care se bazează pe lemn, ca material de înaltă calitate pentru ferestre și ușile din locuință, își doresc să îi pună în valoare frumusețea, în toată splendoarea sa! Până acum acest lucru nu a fost posibil într-o mică măsură: în cazul straturilor de acoperire extrem de transparente, pentru ferestre, se ajungea în mod inevitabil la îngălbenire, respectiv la decolorare. Sistemele de aplicare care contracarau această modificare a culorii s-au dovedit a fi, în schimb, mai puțin transparente. În ceea ce privește ușile pentru locuință, mulți producători s-au bazat tocmai de aceea pe uleiuri – cu toate avantajele și dezavantajele lor: astfel, după cum se știe, suprafețele acoperite cu ulei dovedesc o protecție mai scăzută contra intemperiilor sau solicitării mecanice, ceea ce determină probleme, în special în cazul ușilor pentru locuință. În plus, suprafețele acoperite cu ulei trebuie întreținute la intervale regulate de 6 până la 12 luni – o întreținere costisitoare care, din experiență, este deseori neglijată. Acum însă, cel mai important producător de lacuri din Austria, ADLER, oferă în sfârșit o soluție: noua CrystalClear-Technology (CCT) reunește strălucirea de cristal cu protecția eficientă împotriva expunerii la lumină și calitatea perfectă a suprafețelor cu care sunt obișnuiți prelucrătorii de straturi de acoperire premium de la ADLER.

Pachet unic de protecție împotriva expunerii la lumină

Rețeta succesului din spatele noii tehnologii CC este un pachet unic de protecție împotriva expunerii la lumină, dezvoltat de echipa condusă de Dr. Simon Leimgruber în cadrul laboratorului ADLER. „Am combinat diverse substanțe cu efect de absorbție UV astfel încât să obținem cea mai bună protecție posibilă în întregul interval de lungimi de undă ale radiațiilor vizibile și invizibile”, a spus Dr. Leimgruber. Acest lucru este deosebit de important în cazul ferestrelor din stejar: agenții convenționali de protecție împotriva expunerii la lumină protejează, de fapt, doar împotriva radiațiilor UV – însă nu pot face nimic contra temutei decolorări a stejarului. Noua protecție împotriva expunerii la lumină High Performance de la ADLER absoarbe însă țintit și părți din spectrul vizibil de lumină – prevenind îngălbenirea lemnului de molid, pin sau brad, la fel ca decolorarea lemnului de stejar. În același timp, pachetul de protecție împotriva expunerii la lumină are doar o colorare minimală – caracterul autentic, plin de contraste al lemnului se menține până la fiecare por.

Natural, fără niciun compromis

Tehnologia unică CC este disponibilă pentru sistemul de acoperire pentru ferestre cu 1 componentă Ligno+, pentru sistemul de acoperire pentru ferestre cu 2 componente Aquawood Diamond, precum și pentru stratul de acoperire pentru uși cu 2 componente Aquawood Protor. În același timp, pe lemn se aplică în prealabil grundul potrivit pentru stejar, zadă, respectiv molid, pin și brad. După acoperirea intermediară se aplică la final lacul de acoperire foartetransparent care asigură o suprafață cu rezistență absolută și protecția de lungă durată împotriva expunerii la lumină. „Cu CrystalClear-Technology am atins o adevărată piatră de hotar”, a explicat cu mândrie Dr. Leimgruber. „Pentru prima dată, avem posibilitatea de a vopsi ferestrele și ușile locuinței cu cel mai mare grad de transparență și cu o calitate fără compromisuri a suprafeței – astfel putem să oferim o soluție completă, de înaltă calitate, pentru tendințele actuale în materie de aspect natural al lemnului.”

Următoarele produse sunt disponibile cu CrystalClear-Technology

Aquawood Primo A3

Aquawood Primo A4

Aquawood Protor Finish L

Aquawood Ligno+ Top M

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 720 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 21.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com