Sustenabil, ecologic și social: ADLER sărbătorește cu UN Global Compact

UN Global Compact este o rețea mondială formată din aproximativ 12.000 de companii, care s-au angajat să își aducă o contribuție activă la un viitor sustenabil, ecologic și social. Din 2017, ADLER s-a adăugat acestei inițiative, care s-a aflat în centrul atenției la nivel mondial de ziua Națiunilor Unite din 24 octombrie.
23 oct. 2020

Valori sustenabile

„Sustenabilitatea este un termen foarte complex, cu multe aspecte secundare. Acest lucru face cu atât mai important ca instituțiile și companiile din întreaga lume să convină asupra unui numitor comun și să colaboreze – Global Compact îndeplinește această funcție ", explică Dr. Albert Rössler, Director General Cercetare și Dezvoltare în cadrul ADLER. Acesta condus dezvoltarea strategiei de durabilitate a principalului producător de vopsele din Austria, care se bazează pe „Obiectivele de dezvoltare durabilă” (ODD) ale Global Compact. Aceste obiective legate de sustenabilitate includ nu numai aspecte de mediu, ci și aspecte sociale și economice: educația și sănătatea sunt la fel de importante ca și consumul responsabil sau inovarea. „Sustenabilitatea nu se referă doar la protecția mediului și a climei, ci, în general, la crearea unor valori durabile cu responsabilitate pentru Pământ și locuitorii săi”, a subliniat Rössler. Amprenta ecologică În consecință, temele și proiectele cu care se ocupă ADLER în domeniul sustenabilității sunt, de asemenea, variate. Din ce în ce mai multe produse din gama ADLER – de la vopseaua premium pentru pereți Aviva Terra-Naturweiß și până la vopselele Aquawood Natureffekt– sunt fabricate cu o proporție mare de materii prime regenerabile. Toate acestea sunt completate de problema importantă a eficienței energetice: „Pentru noi, cei de la ADLER, nu este important doar să producem cu o amprentă ecologică cât mai mică. Dorim, de asemenea, să ne sprijinim clienții cu produse inovatoare care permit procese de producție eficiente”, a declarat Rössler.  

Responsabilitatea corporativă

În cadrul ADLER, ducem sustenabilitatea la un alt nivel: parteneriatele cu școli și universități creează la fel de multă valoare adăugată socială ca numeroasele proiecte sociale pe care ADLER le sprijină în Tirol. Având în vedere angajamentul său pe termen lung față de sediul central din Schwaz ca singurul loc de producție, ADLER este un factor important pentru dezvoltarea economică durabilă în regiune. Iar prin standarde ridicate de educație și formare, sănătate și siguranță, compania garantează locuri de muncă de înaltă calitate pentru echipa ADLER, care rezistă în fața crizelor economice. „Fiind o afacere de familie, am fost întotdeauna obișnuiți să ne asumăm responsabilitatea: pentru angajații noștri, pentru regiunea noastră, pentru mediu“, a explicat directorul Andrea Berghofer. „De aceea suntem mândri să facem parte din rețeaua globală a UN Global Compact şi să sprijinim obiectivele acestuia pentru un viitor sustenabil.”

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 620 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 18.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 25 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018

© by adler-lacke.com