Suprafețe tangibil de bune cu DLE plus și ADLER

Suprafețe tangibil de bune cu DLE plus și ADLER Cu procesul inovativ, brevetat Digital Lacquer Embossing (DLE) producătorul german de instalații Hymmen și-a extins posibilitățile de finisare industrială a suprafețelor.
20 ian. 2022

În cadrul DLE o suprafață lăcuită sau imprimată se acoperă cu un lac transparent de acoperire și la final se imprimă o structură fină în lacul care nu este încă întărit în totalitate. În legătură cu sistemele de înaltă calitate pentru aplicarea straturilor de acoperire precum Innolux Topcoat DLE de la ADLER rezultă suprafețe cu aspect și senzație tactilă fascinante. Acum producătorul de instalații a reinventat procesul și cu DLE plus a extins avantajele Digital Lacquer Embossing: cu DLE plus se pot imprima structuri cu o adâncime de 200 µm și cu muchii precise, ascuțite. În plus sunt posibile diverse grade de strălucire și adâncimi variabile pentru a obține suprafețe și mai individuale și mai naturale.

Posibilități nelimitate

Digital Lacquer Embossing permite crearea de structuri de suprafață care se potrivesc perfect cu structura optică. Acest lucru deschide posibilități de utilizare variate, explică Daniel Pesserer, coordonatorul diviziei pentru industria mobilei la ADLER: „Și până acum s-a lucrat adesea în industria de mobilă și de producție a parchetului cu materiale în plăci care erau imprimate cu un design ce imită lemnul. Aceste suprafețe au arătat de altfel foarte natural, dar au dat o senzație complet netedă la atingere. Cu DLE plus este posibilă structurarea suprafeței absolut naturală cu o textură și o structură a porilor care se simte la atingere.” Dar și în afară de lookul natural de lemn posibilitățile sunt aproape nelimitate: există posibilitatea unei structuri autentice de piatră, beton sau plăci de gresie sau faianță, cât și ornamente jucăușe. Un avantaj deosebit este gradul înalt de individualizare: „Prin avantajele tehnologiei de imprimare digitală chiar și loturile de dimensiuni mici se pot realiza fără complicații, în plus instalația DLE se poate integra fără efort prea mare într-o instalație existentă pentru aplicarea statului de acoperire.

Competență tehnologică

În colaborare strânsă cu producătorul de instalații Hymmen ADLER și-a dezvoltat gama de lacuri pentru mobilier cu întărire prin UV pentru prelucrătorii industriali și a croit-o pe măsura noii tehnologii. Cu Innolux Topcoat DLE ADLER oferă produsul optim pentru utilizarea în procesul DLE și DLE plus. Lacul convinge printr-o prelucrare de încredere și eficientă, precum și printr-o suprafață extrem de rezistentă, ce se comportă bine în caz de zgârieturi și cu rezistență la acțiunea substanțelor chimice. În sprijinul senzației tactile plăcute a lacului vine structurarea aproape naturală a suprafeței. „Interacțiunea lină dintre tehnologia de aplicare a stratului de acoperire și cea a instalațiilor este decisivă pentru prelucrătorii industriali. Prin experiența noastră în procesul DLE și înalta noastră competență tehnologică le putem oferi clienților noștri un sprijin cuprinzător pentru a profita în mod optim de posibilitățile variate ale DLE și DLE plus.

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 670 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 22.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

Hymmen GmbH Anlagen und Maschinenbau

© by adler-lacke.com