Panouri de lemn ADLER: Materiale elegante în armonie perfectă

O combinație perfectă de materiale, potrivite în ceea ce privește aspectul și senzația tactilă: aceasta este baza unui concept de înaltă calitate, fie că este vorba de mobilier și elemente de interior sau de fațada exterioară. Cu douăsprezece game de materiale deosebite, producătorul austriac de lacuri ADLER reprezintă o sursă de inspirație pentru tâmplarii creativi.
8 mar. 2023

Consultanță personală, soluții adaptate individual și implementare de înaltă calitate: aceasta este rețeta succesului cu care tâmplarii și dulgherii, producătorii de ferestre și meșterii își pot convinge clienții și pot avea succes pe piață. „Aici contează nu doar să ne concentrăm asupra fiecărei piese în parte, ci și asupra întregii încăperi și să îmbinăm cu atenție culorile și materialele utilizate.” Asta spune Barbara Poberschnigg de la STUDIO LOIS, arhitectul anului 2022 din Austria, care, în colaborare cu ADLER, a creat douăsprezece panouri de lemn ADLER pline de inspirație: șase variante de materiale pentru exterior care prezintă opțiuni de design pentru ferestre și fațade din lemn acoperite cu alte materiale, cum ar fi tabla. Pe cele șase variante de lemn pentru interior, lemnul de diferite nuanțe este combinat cu mânere, tapițerii sau culorile pereților. „Nuanțele oferă o posibilitate practic nelimitată de a scoate în evidență ce este mai bun din orice lemn, motiv pentru care am luat o decizie deliberată de a lucra cu produse din lemn vopsit pe panourile de lemn pentru interior”, explică Christian Laucher, director de marketing ADLER.

Crearea atmosferei

Barbara Poberschnigg descrie compoziția panourilor de lemn ADLER ca pe o „orchestră de materiale”: există viori, care se aud aproape întotdeauna și, prin urmare, trebuie să sune discret – „preluat în designul interior, acesta este, de exemplu, un lemn de culoare deschisă folosit la mobilier, podea sau tavan”. Alte instrumente, cum ar fi timpanul sau trianglul, creează accente particulare, dar puternice - ca o nuanță de culoare puternică pe o piesă de mobilier sau un contrast frumos între deschis și întunecat. În acest fel, combinația de materiale conferă fiecărei încăperi o atmosferă unică. O senzație de viață scandinavă familiară, conferită, de exemplu, de panoul de lemn pentru interior „Nordic Blue”, care transmite mult calm prin suprafețe ușor colorate (ADLER Arova Style), înviorată de contraste: cu modelul colorat deosebit de pozitiv ADLER Arova Alpin Trend pe molidul periat grosier, cu nuanța albastru rece al culorii ADLER Arova Colora și cu suprafața de beton real ADLER Bluefin Pure-Concrete. Panoul de materiale pentru exterior „Black Gold” oferă idei de design pentru exterior: în acest caz, stratul metalic Lignovit Platin în nuanțele alese Hematitschwarz și Nascagold este combinat cu o culoare puternică Thulitrot, în timp ce Aquawood Fensterlasur Finapro Carat de culoarea Pyritgrau întregește imaginea de ansamblu.

Meșteșugarii în calitate de consilieri

În cazul a trei dintre panourile de lemn pentru interior, ADLER pune la dispoziția clienților săi „cutii de inspirație” care conțin mostre originale de lemn și imagini inspirate. Materialele au scopul de sprijini tâmplarii și dulgherii în a-și consilia clienții în mod competent și intuitiv, propunându-le soluții individuale, obținând astfel o plus valoare clară. „În plus, panourile pot reprezenta, de asemenea, un stimulent pentru a vinde materiale suplimentare de înaltă calitate alături de piesa de mobilier în sine - de exemplu, accesorii speciale, mânere sau huse din material textil”, recomandă Christian Laucher, director de marketing ADLER.

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 720 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 21.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com