Multă lumină, lemn de culoare deschisă, fără îngălbenire

O combinație atât de atemporală pe cât de frumoasă: lemn de culoare deschisă și multă lumină. În ziua de astăzi cine construiește, nu se mai gândește la ferestre, ci la fațade din sticlă, uși culisante, geamuri panoramice – lumina zilei în sufragerie aduce calitate pură în cotidian. Același lucru se aplică și pentru lemnul natural, de culoare deschisă, ce îmbunătățește climatul încăperii, îmbie ochii și creează o atmosferă călduroasă. Însă, din păcate, cele două nu se împacă una cu cealaltă, lumina și lemnul – îngălbenirea este o amenințare. Însă exisă o soluție pentru această problemă!
17 sept. 2019

Lignovit Interior UV 100 este un lac incolor pentru interior, ce protejează lemnul și frumusețea sa naturală. „Faptul că lemnul are nevoie doar de acoperire exterioară este o concepție greșită. Lemnul netratat nu rămâne multă vreme aspectuos nici în spațiul interior dacă nu este protejat. În funcție de tipul de lemn, acesta se îngălbenește, devine gri sau se decolorează; cu cât este expus la multă lumină, cu atât mai repede”, explică Manfred Höfurthner, consultant ADLER pe arhitectură. Lignovit Interior UV 100 a fost dezvoltat pentru a împiedica exact această problemă. Lacul pentru interior este un fel de cremă de protecție solară pentru lemn, care ajută toleranța dintre cele două. Astfel, arhitecții nu trebuie să renunțe nici la expunerea masivă la lumină și nici la lemnul de culoare deschisă.

Fără îngălbenire, fără încărcare

Fiecare tip de lemn reacționează în mod individual la lumina soarelui. Din acest motiv, ADLER a dezvoltat diferite sisteme de protecție împotriva luminii pentru diverse tipuri de lemn. Pentru brad, un lemn deseori preferat în spațiul interior, există Lignovit Interior UV 100 nu în variantă incoloră, ci în tonul de culoare ușor albicios „Tanne”(brad). Printre alte tonuri de culoare, toate deschise, se numără „Montblanc”, Großglockner” și „Zugspitz”. „Datorită pigmenților adăugați și substanței speciale de protecție împotriva luminii cu efect sporit, lacul stabilizează lignina din lemn și protejează lemnul de rășinoase de culoare deschisă împotriva modificărilor neaspectuoase ale culorii”, explică dr. Markus Fessler, departamentul de dezvoltare ADLER pentru construcții de lemn. Bineînțeles că lacul pe bază de apă și certificat cu eticheta ecologică austriacă nu conține substanțe chimice de protecție a lemnului și garantează o utilizare complet antialergenică în spațiul interior. Având o activitate respiratorie sporită, acesta asigură un climat sănătos în încăpere. Astfel, dorința de a avea multă lumină în încăpere și lemnul natural cu aspect frumos pentru lungă durată nu mai sunt o contradicție grație produsuluiLignovit Interior UV 100.

© by adler-lacke.com