Fără griji cu agenții de întărire ADLER

Pe data de 4 august 2023 intră în vigoare un regulament UE care prevede o obligație de instruire pentru prelucrarea agenților de întărire PUR cu un conținut de diizocianat mai mare de 0,1 %. Dar clienții ADLER pot să respire ușurați: producătorul austriac de vopsele și-a modificat întreaga gamă de agenți de întărire astfel încât nu este necesară o instruire suplimentară – și acest lucru cu păstrarea aceleiași calității ridicate și a prelucrării și mai simple!
24 iul. 2023

Izocianații sunt substanțe chimice care sunt necesare pentru orice lac PUR cu 2 componente. În primă fază amestecarea lacului cu agentul de întărire pe bază de izocianat asigură înalta calitate dorită a suprafețelor. Totuși, diizocianații monomeri conținuți pot irita pielea și căile respiratorii și pot declanșa alergii. De aceea UE a stabilit valori-limită foarte stricte pentru diizocianați și pentru prelucrarea tuturor produselor care depășesc aceste valori-limită a prevăzut o instruire începând cu data de 24.08.2023. Acest lucru nu costă doar bani, ci mai ales timp: fiecare angajat trebuie să fi absolvit o instruire de mai multe ore care trebuie repetată o dată la cinci ani. Clienții ADLER pot să privească acest subiect cu relaxare totală: toți agenții de întărire PUR pentru lacuri pe bază de solvenți, precum și toți agenții de întărire Aqua pentru vopsele pe bază de apă de la ADLER se situează pe viitor sub valoarea-limită prevăzută. De aceea nici pe viitor nu va fi necesară nicio instruire pentru prelucrarea lacurilor cu 2 componente de la ADLER.

Un plus pentru sănătate și siguranță

Această garanție a lipsei de griji a fost posibilă datorită unei rețete modificate. „Modificarea se referă exclusiv la procentul de monomeri de izocianat din agenții de întărire. Caracteristicile de prelucrare ale agenților noștri de întărire rămân nemodificate”, subliniază șeful departamentului de dezvoltare pentru vopsele de mobilier, Mario Bortolotti. Adică: clienții ADLER nu vor resimți nimic legat de modificare, dozarea rămâne de asemenea neschimbată, la fel și calitatea suprafeței cu 2 componente. În același timp, agenții de întărire ADLER modificați asigură un plus de siguranță și sănătate pentru cei ce realizează prelucrarea – perfect aliniat cu strategia consecventă de sustenabilitate a producătorului austriac de vopsele. Iar ADLER mai are de oferit clienților săi încă un mic cadou: recent, recipientele au început să fie prevăzute cu un cod de culoare unitar - agentul de întărire potrivit pentru lac poate fi stabilit de la prima privire, iar raportul de amestec se găsește de asemenea pe etichetă. Erorile de prelucrare devin astfel aproape excluse – iar viața profesională cotidiană a clienților ADLER a devenit încă o dată puțin mai ușoară!

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 720 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 21.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com