Fără compromisuri: vopseaua sustenabilă pentru mobilă Bluefin Terra-Diamond de la ADLER

Lemnul este un as în mânecă dacă este vorba de sentimentul plăcut, natural. Lemnul arată bine, dă o senzație tactilă plăcută și deține în plus un bilanț de mediu extraordinar. Cu Bluefin Terra-Diamond de la ADLER, tâmplarii, dulgherii și producătorii de mobilă nu mai fac compromisuri de acum în aplicarea de straturi de acoperire pe pieselor lor de prelucrat: lacul de mobilă pe bază de apă atinge cele mai bune valori în ceea ce privește durabilitatea și convinge în același timp cu o calitate extraordinară a suprafețelor și prelucrare eficientă.
4 mai 2021

Cu un pas înaintea tuturor

De mulți ani departamentul de dezvoltare din cadrul liderului austriac în producția de lacuri se preocupă intensiv cu rețete sustenabile. Se pune în deosebi accentul pe alegerea materiilor prime. „Pe de o parte renunțăm la materiale care sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător și pentru sănătate, ca de ex. metalele grele”, explică Reinhard Huber, expertul în lacuri pentru mobilă din laboratorul ADLER. „Pe de altă parte noi înlocuim materiile prime convenționale cu materii prime regenerabile și astfel economisim de ex. cantități mari de petrol.” Această muncă de dezvoltare pe parcursul multor ani dă rezultate: cu un procent de aproximativ 85 % de materii prime naturale, Bluefin Terra-Diamond este cu mult superior lacurilor de mobilă convenționale. Se adaugă un conținut de compuși organici volatili extrem de scăzut de doar 6 % și o amprentă de carbon extraordinară. Lacul nu conține emolienți, formaldehide și metale grele și asigură astfel un climat al încăperii sănătos și fără substanțe poluante. Acest înalt standard de mediu este confirmat și prin intermediul unor certificate independente: lacul pentru mobilă este listat în cadrul Baubook pentru produse ecologice, suprafețele acoperite cu Bluefin Terra-Diamond îndeplinind în plus criteriile pentru eticheta ecologică austriacă. În afară de acestea, lacul pentru mobilă este garantat împotriva transpirației și salivei, fiind astfel potrivit pentru utilizarea pentru jucării și în camera copilului.

Fără jumătăți de măsură

Dacă există temeri că s-au făcut compromisuri în domeniul calității și eficienței pentru toate caracteristicile acestea naturale, atunci aceasta este o cale greșită. Dimpotrivă: Bluefin Terra-Diamond este chiar deosebit de eficient în prelucrare, întrucât el poate fi folosit în mod versatil ca grund și lac de acoperire, poate fi aplicat chiar direct pe lemnul de stejar fără a cauza modificări de culoare. Prin rezistența sa, stratul de acoperire nu e cu nimic mai prejos față de lacurile de mobilă convenționale: Bluefin Terra-Diamond are o rezistență mecanică și chimică foarte bună și poate fi astfel prelucrată în toată zona de locuit – de la zona de luat masa până la dormitor, de la garderobă până în camera copiilor. În acest sens, lacul asigură o optică și o senzație tactilă naturală. Până la urmă se aplică și aici: la ADLER nu avem jumătăți de măsură – Bluefin Terra-Diamond este sustenabil fără niciun compromis, robust fără niciun compromis și frumos fără niciun compromis!

© by adler-lacke.com