Eco? Logic! Lignovit Terra de la ADLER încântă lucrătorii în lemn, proiectanții și arhitecții

Naturalețea și sustenabilitatea sunt subiecte de actualitate. În domeniul construcțiilor din lemn se pune mare valoare pe materiale ecologice care utilizează eficient resursele și creează un spațiu de locuit sănătos. „Acolo unde se află oameni nu trebuie utilizate substanțe nocive”, este convingerea arhitectului Niklaus Bucher. Astăzi, la fel ca acum șase ani, când a apelat printre primii la uleiul ecologic pentru lemn Lignovit Terra de la ADLER pentru proiectul Centrului Bisericesc din Wittenbach. O decizie pe care nu a regretat-o niciodată și datorită căreia a devenit un deschizător de drumuri al branșei sale.
12 feb. 2021

Sănătos!

Arhitectul din biroul de arhitectură Bucher Architekt BSA a realizat în 2015 centrul parohiei evanghelice reformate Tablat-St. Gallen din Wittenbach, Elveția, în tonuri vesele pastelate. Exterior și interior! Deoarece uleiul pentru lemn produs fără agenți chimici de protecție, fără solvenți sau aditivi de înmuiere poate fi utilizat fără rețineri și pentru spațiile interioare. Astăzi, la aproape șase ani de la deschidere, suprafețele color sunt la fel de frumoase ca în prima zi. Nu este de mirare că Niklaus Bucher folosește în continuare Lignovit Terra și pentru alte proiecte. „Nu există niciun produs comparabil pe piață”, subliniază arhitectul.

Colorat!

Lignovit Terra nu este foarte căutat doar pentru cofraje din lemn, căptușeli din lemn, elemente de perete și tavan pentru interior și exterior, ci prezintă o mare valoare și în rândul constructorilor de structuri de joacă. „Folosim cu mare plăcere uleiul ecologic pentru lemn de la ADLER, pentru a oferi culoare elementelor noastre creative de joacă din lemn de salcâm”, declară Janko Helmschmidt, fondatorul Janko Spielgeräte GmbH. Căsuțe de joacă, bare de cățărat, locuri de joacă cu trasee, în care cei mici își pot exterioriza nevoia de mișcare; aici nu au ce căuta agenți chimici de protecție a lemnului! Lignovit Terra reușește să ofere chiar și fără acești aditivi o protecție de durată a lemnului împotriva deteriorărilor produse de apă și o culoare frumoasă, catifelată, mată. Helmschmidt a oferit de curând aripi verzi-roșii unui dragon grozav de pe un loc de joacă din Engstingen, regiunea Baden-Württemberg.

Un motiv bun!

Colorat, sănătos - dar nu doar atât: cine alege straturile de acoperire conforme cu Baubook de la ADLER, punctează dublu și în ceea ce privește protecția mediului: produsul este obținut din materii prime naturale, fiind astfel certificat Cradle to Cradle. Cu Lignovit Terra, utilizatorii folosesc eficient resurse prețioase - un alt motiv bun pentru culoare sănătoasă!

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 620 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 18.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 25 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018.

© by adler-lacke.com