Bluefin Unistar: un lac de la ADLER pentru orice situație

Suprafețe de efect spectaculoase, aspect finisat de lustruire, look metalic strălucitor: gama variată de lacuri pentru mobilier de la ADLER îndeplinește toate dorințele privind structurarea.
10 mar. 2022

Să spunem cu mâna pe inimă: în viața normală de zi cu zi din atelierele de tâmplărie cel mai des căutat lac nu este super-eroul extravagant, ci produsul polivalent solid: aplicabil în mod universal, ușor de folosit și eficient, și în plus cu rezultate bune fără niciun compromis. Cu noul Bluefin Unistar ADLER aduce de acum exact acest produs pe piață: un lac pe bază de apă pentru orice situație!

Confort total de prelucrare

Nu mai trebuie să spunem că lacurile pe bază de apă sunt bune pentru om și pentru mediu. Multă vreme însă ele au avut reputația că sunt complicate și vulnerabile la apariția unor erori în utilizare. Bluefin Unistar clarifică aceste preconcepții pentru totdeauna: noua vedetă a gamei de lacuri pe bază de apă de la ADLER oferă întregul confort de prelucrare pe care tâmplarii și dulgherii îl apreciază la produsele cu solvenți: poate fi aplicat direct pe toate tipurile uzuale de lemn – inclusiv pe stejar – și în funcție de nevoie cu 1 componentă sau cu 2 componente. La prelucrarea cu 2 componente lacul punctează printr-un timp de lucru extrem de lung de până la trei zile – materialul rămas în plus vineri poate fi încă prelucrat deci și după sfârșitul de săptămână. Printr-o uscare inițială îmbunătățită suprafața poate fi șlefuită deja după o oră. În plus, pe lângă ușurința în folosire, Bluefin Unistar convinge și prin calitatea suprafeței: o putere de umplere extraordinară, o bună accentuare și o înaltă transparență asigură un aspect și o senzație tactilă impecabile și o protecție excelentă împotriva zgârieturilor și petelor.

Pachet total unic

Reinhard Huber, a cărui echipă din cadrul laboratorului ADLER de lacuri pentru mobilier a dezvoltat noul produs polivalent, explică: „La ADLER ne ocupăm de 40 de ani în mod intensiv cu lacuri pe bază de apă pentru domeniul comercial și pentru industrie. Din această vastă experiență am pregătit pentru clienții noștri un pachet complet care este cu siguranță unic în această formă.” Bluefin Unistar este la fel de eficient ca un produs industrial și în același timp atât de lipsit de complicații și de flexibil, încât este adecvat pentru aproape orice domeniu de utilizare din atelierele de tâmplărie. În plus, lacul se caracterizează printr-o balanță ecologică excelentă cu o concentrație redusă de COV sub 3 % și o fabricare care utilizează eficient resursele, pentru care lacul a fost distins cu eticheta ecologică austriacă. De aceea, Reinhard Huber este convins: „Bluefin Unistar nu are doar capacitatea de a deveni noul produs preferat al celor care prelucrează lacuri pe bază de apă. El va ușura tranziția spre procedeele ecologice și sustenabile de aplicare a straturilor de acoperire cu lacuri pe bază de apă și pentru mulți tâmplari care au utilizat până acum lacuri cu solvenți.”

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 670 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 22.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com