Atelierul de tâmplărie Burkart își exprimă convingerile

„Creăm valori, modelăm ținutul natal” este mottoul companiei tradiționale de la Atelierului de tâmplărie Burkart din Bad Kohlgrub, Bavaria Superioară. De aceea, producătorul de uși și mobilier de calitate își ia viitorul în propriile mâini - și a trecut la vopselele pe bază de apă de la ADLER!
8 aug. 2023

Pentru aniversarea de 70 de ani ce urmează anul acesta Atelierul de tâmplărie Burkart și-a făcut cel mai frumos cadou: în luna august a anului trecut, Josef Burkart și fiul său, Anton, au demarat un proiect gândit de mai multă vreme: trecerea la vopselele pe bază de apă. „Ne-am tot gândit la asta. Dar în trecut oferta pur și simplu nu a corespuns exigențelor noastre privind calitatea. În special în ceea ce privea rezistența suprafețelor la agenți de curățare cu conținut de solvenți aveam rețineri”, povestește Josef Burkart, care a preluat în 1953 compania înființată de părinții săi. Astfel el a urmărit în continuare dezvoltările cu atenție – iar în vara anului trecut s-a convins în sfârșit: acum este momentul potrivit! În același timp a înțeles ceva: „Dacă facem trecerea, atunci cu ADLER! Întrucât cel mai important producător de vopsele din Austria aduce competență, experiență și tehnologie perfecționată, în calitate de pionier în domeniul vopselelor pe bază de apă, în vederea realizării unui proiect atât de dedicat: rapid, simplu și fără complicații. Exact așa cum se pot prelucra și vopselele pe bază de apă ADLER!

Rapid

După o discuție telefonică cu angajatul extern ADLER, Dieter Limberger, expresul de vopsele pe bază de apă ADLER era deja pe șine: după câteva zile, Mario Menghin, expert în instruire și consiliere de la ADLER se afla deja la ușa atelierului - venit în mod special din îndepărtatul Schwaz și cu o doză de Bluefin Pigmores 4in1 în bagaj: lacul pe bază de apă cu pigmenți este practic soluția universală pentru lăcuiri cu culoare de primă clasă – și acestea fac adesea parte din gama Burkhart, mai ales în nuanțele negru și alb: „Aceste nuanțe clasice sunt elegante în mod atemporal și corespund exact crezului nostru privind calitatea – clientul nostru trebuie să se bucure până la urmă multă vreme de piesa sa de mobilier de înaltă calitate”, subliniază Josef Burkart. După câteva lăcuiri de probă și după câteva aplicări, nimic nu a mai stat în calea suprafeței perfecte cu vopsele pe bază de apă - și echipei Burkart i se citea surprinderea pe față: fără modernizări obositoare, fără modificări tehnice complexe în vopsitorie – trecerea s-a realiza rapid și în totalitate fără probleme. „Și pentru că am fost atât de încântați, am trecut complet la vopsele pe bază de apă și în domeniul lacurilor transparente de la ADLER”, raportează tâmplarul șef.

Curat

Încântarea a fost generată în mod decisiv de mai multe criterii deodată: „Pe de o parte este bineînțeles gândul la sustenabilitate, care joacă pentru noi un rol important: reducem astfel clar emisiile de solvenți și amprenta noastră de carbon și ne protejăm mediul înconjurător. Importante sunt și condițiile plăcute de lucru, curățarea simplă a aparatelor cu apă și eliminarea lipsită de complicații. Trecerea completă a fost încurajată în plus de faptul că dorim să menținem stocurile cât mai reduse, reducând astfel și necesarul de spațiu. Și în cele din urmă, calitatea suprafețelor este pur și simplu extraordinară!” relatează împreună șeful junior Anton și șeful senior Josef.

Frumos

Suprafața are o importanță deosebit de mare în cadrul Atelierului de tâmplărie Burkart. „Evident: aceasta este ultima etapă de aplicare pe o piesă de mobilier și de aceea joacă un rol decisiv în aspectul general. Astfel se poate obține un rezultat foarte bun, dar și foarte slab”, este convins Josef Burkart. Deși cu Bluefin Pigmores 4in1 este posibilă deja de fapt o lăcuire colorată completă, echipa insistă în cazul suprafețelor deosebit de suprasolicitate și le sigilează încă o dată în mod suplimentar cu lac transparent. Și anume cu Bluefin Top-Antiscratch de la ADLER. Gradul ridicat de rezistență și, implicit, menținerea pe termen lung a valorii mobilierului lor sunt foarte apreciate de clienți – și în egală măsură realizarea ecologică: „Acționăm proactiv prin faptul că lucrăm cu vopsele pe bază de apă și primim multe răspunsuri pozitive în legătură cu acest fapt”, relatează Anton Burkart. El este absolut sigur că aspectul din domeniul lacului transparent – umezirea mai redusă și astfel impresia care chiar pare creată de natură – corespunde în totalitate tendințelor actuale. Dacă se dorește mai multă culoare pentru lemn, echipa Burkart apelează cu plăcere și la gama largă de baițuri de la ADLER.

Sigur

Maiștrii tâmplari din atelierul de 10 persoane sunt încântați și de noul produs Bluefin Unistar care se poate prelucra și dintr-o singură componentă. „Vă spun sincer – e de vis!” laudă Josef Burkart prelucrarea eficientă și menținerea celei mai bune rezistențe. Aplicarea vopselei pe bază de apă face plăcere întregii echipe și responsabilului principal cu lăcuirea: „Trebuie avute în vedere bineînțeles câteva lucruri, trebuie să lucrăm acum puțin mai atent în ceea ce privește, de exemplu, șlefuirea și să respectăm o anumită ventilație și lipsă a prafului la uscare”, rezumă Burkart. Dar dacă intervine o întrebare, el pune mâna pur și simplu pe telefonul mobil – atât Limberger, cât și Menghin îi stau oricând la dispoziție și îi sunt alături cu plăcere în teorie și în practică. Curajul de a face trecerea „a meritat cu siguranță” pentru Atelierul de tâmplărie Burkart – mai ales că prin criza determinată de pandemia de coronavirus, subiectul energiei și războiul din Ucraina, vopselele pe bază de apă s-au apropiat ca preț de produsele pe bază de solvenți. Sau – după cum promite ADLER – pentru clienți ajung să fie chiar mai ieftine ca urmare a necesarului scăzut de materiale!

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 720 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 21.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com