ADLER investește în viitor

Cel mai important producător de lacuri din Austria, ADLER, privește – încă o dată – în urmă spre un an fiscal de succes. Traversând toate diviziile și zonele de vânzări, cifra de afaceri a putut crește la 151 de milioane de euro. În ciuda tuturor crizelor – de la coronavirus și până la piața tensionată a materiilor prime – ADLER a putut să producă și să livreze în permanență și a încântat aproximativ 4 000 de noi clienți cu produsele de calitate ale fabricii de lacuri din Schwaz. Dar privirea celor de la ADLER este îndreptată din nou în față: „Nu ne culcăm pe lauri, ci investim puternic în viitor”, subliniază administratorul Andrea Berghofer.
5 apr. 2022

Fabrica viitorului

În urmă cu puțini ani ADLER a deschis în Schwaz cea mai modernă fabrică de lacuri din Europa și un nou centru logistic. Acum avem în față următoarea extindere cu proiectul „Fabrica viitorului”. În lunile care urmează vor fi construite un depozit de materii prime complet automat și o nouă hală de precomisionare. Acolo angajații colectează materiile prime care sunt necesare pentru fiecare lot de producție – cu sprijin digitalizat și la locuri de muncă moderne și dotate în mod ergonomic. Apoi se realizează o a treia hală de producție pentru lacuri pe bază de apă, este planificată și o nouă intrare pentru mărfuri. În jur de 100 de milioane de euro va investi ADLER în acest proiect prin care compania va crea noi capacități de producție și urmează consecvent calea spre Industrie 4.0. „Obiectivul nostru este o digitalizare vizibilă prin care să le ușurăm munca angajaților noștri și prin care să îmbunătățim în continuare calitatea produselor noastre. Și pe viitor angajații noștri cu calificări de top se află în centrul planificării noastre”, subliniază directorul de producție Romed Staggl.

O rețea densă de service

Dar nu se va investi doar în centrala ADLER din Schwaz, ci și în filiale: în Viena sunt în curs pregătirile pentru construcția unui punct de asistență service generos și modern, societatea afiliată ADLER din Cehia a primit de puțină vreme un nou sediu al firmei, iar în Germania urmează să se realizeze conexiunea și mai atentă cu rețeaua ADLER. „Unul dintre cele mai mari puncte forte pe care le are ADLER îl reprezintă serviciul nostru pentru clienți. Cu punctele noastre de asistență service și cu societățile afiliate din întreaga Europă Centrală suntem în permanență aproape de clienții noștri și le putem oferi asistență cuprinzătoare”, spune administratorul Berghofer.

Filozofie sustenabilă

Cu pachetul cuprinzător de investiții, ADLER rămâne fidelă filozofiei sale sustenabile la nivelul companiei: „Nu avem în prim-plan profitul pe termen scurt, ci stabilitatea și succesul pe termen lung”, explică Andrea Berghofer. În plus, ADLER își înnoiește astfel și angajamentul față de fabrica din Schwaz, unde se creează numeroase locuri de muncă noi: „Aici, în Schwaz, bunicul meu a așezat piatra de temelie a companiei noastre, în urmă cu aproape 90 de ani. Datorită tatăl meu, Günther Berghofer, am devenit cel mai important producător de lacuri din Austria – și în viitor aici va bate inima ADLER”, subliniază administratorul.

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 670 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 22.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com