ADLER Clean-Smart: sistem de curățare inovator, pentru toate instalațiile de lăcuire

Instalațiile moderne de lăcuire asigură o calitate înaltă și eficiență în procesul de aplicare a stratului de acoperire.
20 mai 2021

Totuși, instalațiile necesită activități intensive de întreținere și curățare, întrucât lacurile aderă foarte bine nu doar pe suprafața piesei de prelucrat, ci și pe conductele de lac, pompe și pe benzi de transport. Cu cât este mai ridicată necesitatea de asigurare a calității suprafeței, cu atât mai meticulos trebuie curățate instalațiile – și intervin costuri cu atât mai mari prin achiziționarea de substanțe de curățare și ca urmare a timpilor în care echipamentele sunt oprite. În special loturile de dimensiuni mici cauzează costuri suplimentare enorme. Aici vine în ajutor ADLER Clean-Smart: sistemul inovator de curățare pentru lacuri pe bază de apă garantează o curățare de încredere, eficientă și ecologică a tuturor instalațiilor de aplicare a stratului de acoperire, de la aparate de pulverizare manuale până la echipamentele automate de pulverizare.

Un sistem de curățare unic

„În calitate de furnizor premium, le oferim clienților noștri nu doar soluții de înaltă calitate pentru aplicarea stratului de acoperire pentru fiecare domeniu de utilizare, ci considerăm că suntem un partener de servicii integrate pentru întregul proces de lăcuire”, explică Daniel Pesserer, director de vânzări la ADLER în domeniul industriei de mobilă. El subliniază: „Curățarea instalațiilor de aplicare a stratului de acoperire este un aspect adesea subevaluat în cadrul procesului de aplicare a stratului de acoperire – timpul în care echipamentele sunt oprite ca urmare a duzelor înfundate este un timp valoros de producție pierdut, conductele sau benzile de transport murdare afectează calitatea suprafeței lăcuite”. De aceea, departamentul de cercetare și dezvoltarea al liderului austriac în producția de lacuri a dezvoltat ADLER Clean-Smart. Sistemul de curățare unic pentru lacuri pe bază de apă cuprinde ADLER Clean-Smart B&P pentru benzi de transport, conducte și pompe de lac, ADLER Clean-Smart Gel pentru conduce de lac, precum și ADLER Clean-Smart 2K pentru instalațiile cu 2 componente. Toate substanțele de curățare se remarcă printr-o eficiență ridicată și o putere de curățare extraordinară – acest lucru economisește atât timp, cât și costuri și menține emisiile de compuși organici volatili la un nivel scăzut. În plus, substanțele de curățare individuale au fost optimizate pentru respectivul domeniu de aplicare, explică dezvoltatorul ADLER Gerhard Schmid: „La ADLER Clean-Smart B&P am minimizat formarea de spumă, astfel că este împiedicată murdărirea cauzată de faptul că recipientele se pot revărsa.” ADLER Clean Smart 2K este compatibil cu mulți agenți de curățare diferiți și prezintă un conținut deosebit de scăzut de acetonă – astfel, agentul de întărire nu poate să cristalizeze și conductele trebuie înlocuite mai rar. În rândul utilizatorilor este deosebit de apreciat inovatorul ADLER Clean-Smart Gel, menționează Schmid: „Prin structura sa de tip gel, fluidul de curățare are o aderență extraordinară în conductele de lac și dezvoltă un efect deosebit de puternic. Astfel, sunt îndepărtate și resturile vechi, care în caz contrar ar înfunda duzele sau ar murdări suprafața lăcuită.”

Universal și ecologic

De la aparatul de pulverizare manual până la echipamentele automate sau roboții de pulverizare, de la tâmplăria cu volum mare de lucru până la producătorii industriali de mobilier de bucătărie și pentru casă: ADLER Clean-Smart se poate utiliza în mod universal la toate instalațiile de aplicare a stratului de acoperire pentru lacuri pe bază de apă și este compatibil și cu produsele altor furnizori. În plus, sistemul câștigă prin caracterul său ecologic, întrucât în ciuda puterii sale ridicate de curățare, ADLER Clean-Smart are emisiile de compuși organici volatili la un nivel mult mai scăzut față de alte produse comparabile. Efect maxim de curățare cu efort minim, universal și ecologic: ADLER Clean-Smart asigură o curățare eficientă și fără complicații a instalațiilor și garantează astfel un proces de aplicare simplă a stratului de acoperire.

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 630 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 18.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 25 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com