Acoperire de top pentru ferestre: ADLER stabilește noi standarde cu Aquawood Diamond

O astfel de fereastră are ceva de suportat: chiar de pe drumul către șantierul de construcție este atinsă de câte o mână dură. Apoi pornește prin casa scărilor și, din păcate nu întotdeauna fără să se producă daune, trece de colțuri și canturi. Tencuitorul mai și atinge accidental suprafața lacului cu șpaclul. Și apoi în final fereastra ajunge la locul ei, ploaia puternică lovește rama, poate chiar o aversă de grindină se abate asupra sa. Când se aerisește, o rafală puternică de vânt o izbește de perete. Și în interior? Este atinsă mereu de mâinile lipicioase ale copiilor și mâinile date cu cremă ale mamelor. Din acest motiv, ferestrele au nevoie de protecție. Și de aceea ADLER a dezvoltat acum un sistem de acoperire a ferestrelor și mai puternic și mai rezistent: Aquawood Diamond rezistă celor mai cumplite solicitări – dur, rezistent și rigid ca un diamant!
7 mai 2019

Atingere fără atacare

„Elementele ferestrelor și ușilor culisante devin din ce în ce mai mari și prin urmare mai grele”, explică dr. Simon Leimgruber, șeful departamentului de dezvoltare ADLER pentru straturi de acoperire pentru ferestre. Prin urmare, la deschidere sau închidere deținătorii trebuie aproape inevitabil să apuce rama. Așa se așază pe lemn grăsimea naturală a pielii și apar zgârieturi ușoare. Transportul și montajul pieselor mari sunt, de asemenea, dificile și prin urmare acestea sunt mai susceptibile la deteriorare. Pe exterior, ferestrele de lemn sunt afectate de fluctuațiile tot mai extreme ale intemperiilor. Căldura intensă, razele UV, temperaturile scăzute, aversele de ploaie și furtunile de grindină reprezintă o solicitare enormă.

Dur precum lacul auto

Pentru a stăpâni aceste provocări, ADLER se bazează pe o tehnologie dovedită în mod repetat, dar care reprezintă un teritoriu nou în domeniul lacurilor pentru ferestre: un sistem de acoperire pe bază de apă din două componente care atinge o rezistență extremă datorită adaosului unui agent de întărire. ADLER oferă astfel o structură a stratului de acoperire din 2 componente de top pentru ferestre. Atât în variantă transparentă, cât și opacă, Aquawood Diamond atinge o duritate și o rezistență incredibile, echivalente unui lac auto. „Rezistența este cu 47 de procente mai mare decât a sistemelor comparabile de lăcuire a ferestrelor”, subliniază Leimgruber. Totodată Aquawood Diamond este echipat cu o viscoelasticitate extrem de ridicată, însemnând că stratul de acoperire face față căderii de grindină și fenomenelor asemănătoare. O rezistență extraordinară la unsoare și grăsime fac fereastra diamant să fie deosebit de rezistentă împotriva atingerilor zilnice. „În plus, am dublat aderența umedă, de aceea nici măcar încărcăturile mari de umiditate nu pot fi afecta structura lacului”, o spune cu mândrie Leimgruber.

Aspect vizual minunat

Și nu în ultimul rând, Aquawood Diamond convinge prin aspectul său vizual minunat, care nu întâmplător este echivalent cu o suprafață lăcuită de mobilier de înaltă calitate: „Compoziția cu Aquawood Primo, soluția impregnantă pentru protecția lemnului pe bază de apă, cu grundulAquawood Diamond Sealer din două componente și cu stratul de acoperire Premium Aquawood Diamond Top asigură un tipar de porozitate perfect și un aspect deosebit de elegant”, explică Leimgruber. Grundul și lacul de acoperire sunt disponibile într-o variantă opacă și într-una transparentă, aspect ce face posibilă o diversitate enormă de proiectări în toate tonurile de culoare imaginabile. Frumos, rezistent, de top – diamantele sunt „cele mai bune prietene” chiar și în domeniul ferestrelor!

© by adler-lacke.com