Cu ajutorul tehnologiei de acoperire inertă prin calandrare (CCI) se pot realiza aplicări de straturi de înaltă calitate pe suprafețe combinate cu perfecțiune vizuală și tactilă.

Tehnologie de acoperire inertă prin calandrare

În cazul acestei proceduri industriale de aplicare a straturilor de acoperire pentru industria producătoare de plăci, lacurile UV (Innolux TOPCOAT Inert) sunt aplicate prin procedura de cilindrare. La final, o folie sau o bandă netezește suprafața lăcuită încă lichidă. Întărirea se realizează cu ajutorul foliei, prin intermediul razelor UV, cu contact direct cu suprafața. În acest mod se creează condiții lipsite total de oxigen (inerte), ce influențează în mod semnificativ calitatea procesului de întărire.

Se pot lăcui plăci din diferite materiale (MDF, HDF, plăci aglomerate, furnir, hârtie, rășină melaminică ș.a.) cu costuri semnificativ mai reduse de procesare. De exemplu, se pot obține suprafețe cu luciu intens cu un efort mult mai redus decât în cazul lăcuirii obișnuite, deoarece efortul de șlefuire, timpii de uscare și consumul de lac pot fi reduse semnificativ.

Suprafețele înnobilate cu tehnologia inertă sunt caracterizate prin rezistență la zgâriere și durabilitate și astfel sunt adecvate în mod special pentru cerințele deosebite ale producătorilor de plăci

Avantajele sistemelor de aplicare a unui strat de acoperire ADLER prin acoperirea prin calandrare

  • Suprafață perfectă cu luciu intens și opacă
  • Suprafețe extrem de netede datorită aplicării unei cantități mai mari de lac
  • Reducerea semnificativă a efortului de șlefuire
  • Durabilitate și rezistență ridicată la zgârieturi 
  • CCI se utilizează în special de către producătorii de plăci care produc plăci (de decor) cu strat de acoperire pentru fronturi de bucătării și mobilier.
     

Parteneri instalații

 

Vă consiliem cu plăcere. ADLER deține multe informații despre tehnologia de acoperire inertă prin calandrare, pentru ca, împreună cu dumneavoastră și partenerii noștri, să găsim soluția potrivită și să o adaptăm nevoilor dumneavoastră.

 

© by adler-lacke.com