Procese eficiente, rezultat de înaltă calitate: acoperiri UV ADLER pentru panourile Lüchinger Holz AG

Lüchinger Holz AG din Mels (cantonul St. Gallen) este una dintre cele mai importante fabrici de cherestea din Elveția. Pe lângă toate tipurile de produse prelucrate, afacerea de familie produce, de asemenea, lambriuri acoperite pentru interior și exterior.
6 oct. 2022

Echipa din jurul proprietarilor Patrick și Marc Lüchinger se bazează pe procese de producție eficiente cu un grad ridicat de automatizare – și pe sistemul de acoperire UV de înaltă calitate Pigmolux de la producătorul austriac ADLER.

Tradiție și inovație

„Progresul este tradiția dusă mai departe“: acest citat al filozofului german Carl Friedrich von Weizsäcker ar putea fi, într-un fel, un motto pentru istoria companiei Lüchinger Holz AG. Încă de la înființarea sa, în urmă cu mai bine de 100 de ani, prelucrarea și rafinarea materialului tradițional, lemnul, s-a aflat în centrul activității companiei. Progresul a fost întotdeauna o cerință centrală: „Întotdeauna a fost important pentru noi să ne menținem la zi – fie că este vorba de producție sau de logistică, de flota de vehicule sau de echipamentele noastre“, spune Patrick Lüchinger, care conduce afacerea de familie împreună cu fratele său, Marc, în cea de-a patra generație. În urmă cu zece ani, de exemplu, în fabrica de cherestea a fost pus în funcțiune un sistem unic de acoperire și uscare a cofrajelor din lemn pentru utilizare în exterior: „Plăcile proaspăt acoperite sunt stivuite pe cărucioare și apoi sunt transportate într-o zonă de uscare la etajul superior. Acolo, cărucioarele sunt menținute permanent în mișcare de un sistem de transport pentru a permite un schimb optim de aer. Peste noapte putem usca în acest fel întreaga producție a zilei.“

Automatizarea și munca manuală

Pentru lambriurile din interior și din exterior care nu sunt expuse direct la intemperii, Lüchinger se bazează pe de altă parte pe sistemul de acoperire Pigmolux cu întărire UV de la producătorul austriac de lacuri și expertul în conservarea lemnului ADLER: pe o linie de acoperire complet automată, lambriurile sunt mai întâi șlefuite în prealabil și apoi grunduite cu ADLER ADLER Innolux Walzgrund. După întărirea în canalul UV și șlefuirea intermediară repetată, elementele sunt acoperite cu ADLER Pigmolux S prin pulverizare. După uscarea la 40 de grade și polimerizarea UV ulterioară, panourile finite părăsesc instalația de acoperire după numai aproximativ 45 de minute și pot fi încărcate imediat în camion.

Suprafață de înaltă calitate

Cu toate acestea, procesul eficient de acoperire a fost doar unul dintre numeroasele motive pentru care Lüchinger și-a acordat încrederea sistemului de acoperire ADLER. Patrick Lüchinger este, de asemenea, complet mulțumit de calitatea suprafeței: „Înainte lucram cu un produs de la un alt producător. Atunci când am trecut la ADLER, a fost esențial pentru noi ca nicio diferență în nuanța de culoare să nu fie vizibilă pentru clienții noștri. În acest scop, echipa elvețiană ADLER-Lack AG a creat șase eșantioane de nuanțe de culori standard special pentru noi.“ În plus, structura de acoperire de la ADLER convinge prin performanță și un finisaj impecabil: Innolux Walzgrund oferă o elasticitate permanentă ridicată, izolație și putere de umplere – „penetrarea nodurilor este zero, iar puterea de umplere perfectă ne permite să obținem o suprafață ca cea a unei piese de mobilier“, spune Lüchinger –, iar stratul de finisare este dotat cu o protecție eficientă împotriva luminii, care împiedică îngălbenirea lemnului.

Serviciu personalizat

Cu toate acestea, în cele din urmă, factorul decisiv în decizia lui Lüchinger de a lucra cu ADLER a fost serviciul rapid și personalizat oferit de echipa de la centrul de service ADLER din Tuggen, lângă Zurich: „Pentru un proces de producție eficient, este esențial să poți reacționa rapid dacă ceva nu merge bine“, spune Lüchinger. El a găsit în consilierul pentru clienți ADLER Ali Yoksul omologul potrivit pentru acest lucru: „Dacă apare o problemă undeva, știu: îl pot suna pe Ali în orice moment și a doua zi este la fabrica mea pentru a găsi o soluție.“ La aceasta se adaugă livrarea fiabilă în 24 de ore, deoarece materialul poate fi vopsit la fața locului, la centrul de service ADLER din Tuggen și livrat imediat. Și modelele pe materialul original sunt realizate acolo - în orice nuanță dorită, cu diferite efecte structurale și grade de luciu. În acest fel, calitatea produselor, siguranța proceselor și serviciile se combină pentru a forma un pachet complet, care îndeplinește cerințele ridicate ale lui Patrick și Marc Lüchinger: „Dorim să lucrăm cu parteneri în care putem avea încredere. În cazul afacerii de familie ADLER, prin persoana noastră de contact, Ali Yoksul și echipa ADLER din Tuggen, această încredere există – aceasta este baza pentru un viitor de succes împreună.“

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 670 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 22.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com