ADLER Legno Dura-Öl: aspect natural, protecție de încredere

Aspectul mat și textura catifelată a unei suprafețe tratate cu ulei? Sau poate totuși rezistența unui lac? Până acum, cei care prelucrau lemnul trebuiau să aleagă între una dintre aceste două posibilități. Însă acum, cel mai important producător de lacuri din Austria, ADLER, oferă un produs care le poate face pe amândouă: noul ulei Legno Dura-Öl îmbină ce este mai bun din cele două lumi ale lacurilor și uleiurilor.
6 apr. 2020

Tot ce este mai bun din două lumi

Arată ca tratat cu ulei și oferă exact această senzație tactilă: catifelată, moale, profund mată, cu un contur elegant al porilor și un aspect deosebit de frumos. Însă, în timp ce suprafețele tratate cu ulei sunt considerate de obicei extrem de sensibile și prezintă urme vizibile în cazul unei zgârieturi, al unei pete de apă, cafea sau vin roșu, uleiul Legno Dura-Öl nu este afectat de aceste urme de utilizare cotidiană: datorită rezistenței sale chimice și mecanice foarte ridicate, acest ulei nu este cu nimic mai prejos decât oricare lac modern pentru mobilier. Cum este posibil acest lucru? Michael Gründhammer, specialistul în uleiuri din cadrul laboratorului de dezvoltare de la ADLER, cunoaște răspunsul: „Spre deosebire de majoritatea uleiurilor, Legno Dura-Öl formează un film subțire pe suprafață – atât de subțire încât este practic invizibil și nu poate fi perceput tactil, însă este suficient pentru a oferi o protecție excelentă a suprafeței.”

O minune a prelucrării

Un alt avantaj: datorită compoziției sale speciale, uleiul Legno Dura-Öl este imbatabil din punct de vedere al prelucrării. Imbatabil de eficient, deoarece ștergerea greoaie, manuală, a uleiului nu mai este necesară – două aplicări cu o șlefuire intermediară ușoară sunt suficiente. Imbatabil datorită uscării rapide, care permite două aplicări în aceeași zi. Și imbatabil de flexibil, deoarece uleiul nu poate fi aplicat numai cu pensula sau rola, ci și prin procedura de pulverizare. Astfel, chiar și suprafețele mari precum ușile de interior, pot fi acoperite în cel mai scurt timp. Și indiferent dacă cel care lucrează folosește o pensulă, o rolă sau un aparat de pulverizat, suprafața este permanent uniformă și omogenă datorită distribuirii excelente.

Produs polivalent

Datorită rezistenței sale ridicate, uleiul Legno Dura-Öl se pretează și pentru zone în care alte uleiuri își ating limitele, de exemplu pe blaturi de mese, fronturi de bucătărie și alte suprafețe solicitate intens. Acest ulei pentru lemn se potrivește deosebit de bine și pentru pardoseli din parchet și pentru scări, deoarece uleiul Legno Dura-Öl garantează o stabilitate perfectă datorită clasei sale antiderapante ridicate. În plus, capacitatea de acoperire câștigă puncte prin faptul că se obține un aspect deosebit de natural. Aspectul și senzația tactilă oferite de o suprafață tratată cu ulei, la care se adaugă rezistența unui lac pentru mobilă de înaltă calitate – această combinație unică face ca uleiul Legno Dura-Öl să fie indispensabil pentru toți cei care prelucrează lemn

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 620 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 18.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 25 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018.

© by adler-lacke.com