Bucătării de efect

Bucătăria este inima fiecărei case, a fiecărei locuințe – și așa și trebuie să o vedem. Bucătăria de astăzi nu trebuie să fie doar din punct de vedere funcțional la cel mai modern nivel, ci și un adevărat punct de atracție din punct de vedere optic – de exemplu, prin efecte inserate țintit în structurarea suprafețelor.
12 ian. 2022

Vedetă strălucitoare

O vedetă strălucitoare a bucătăriei în sensul propriu al cuvântului a creat biroul de arhitectură Atelier Gitterle în colaborare cu atelierul de tâmplărie cu același nume Tischlerei Gitterle – ambele din districtul Landeck in Tirol – în sensul restructurării unei locuințe la mansardă. În timp ce restul spațiilor sunt menținute în nuanțe liniștite de alb, negru și gri, bucătăria într-un auriu cald are menirea să creeze un contrast marcant. Fronturile din bucătărie din metal adevărat au fost excluse de arhitect și de beneficiar: senzația tactilă era prea rece, suprafața prea sensibilă, prelucrarea prea dificilă. În locul acestora s-a decis varianta de fronturi lăcuite: la Tischlerei Gitterle s-au acoperit întâi plăcile de MDF cu ADLER Pigmopur-Metallic, iar ca lac de acoperire ADLER Legnopur G10 asigură protecția stabilă care este indispensabilă tocmai în zona bucătăriei.

Metal pur

Senzație tactilă caldă, prelucrare simplă, o suprafață robustă – și pe de-asupra varietatea maximă în materie de design: lacurile de înaltă calitate pentru mobilier oferă soluția optimă pentru suprafețe cu efect puternic. În gama celui mai important producător austriac de lacuri ADLER se găsește varianta potrivită pentru fiecare cerință și fiecare domeniu de utilizare – de la efectul de piele până la cel de picături de apă, de la aspectul de lemn vechi și până la cel de marmură. Suprafețe deosebit de autentice sunt posibile prin intermediul straturilor de acoperire din metal adevărat de la ADLER. Spre deosebire de multe dintre lacurile de efect convenționale acestea nu doar imită – ele conțin într-adevăr pulbere din metal veritabil precum oțel, alamă, bronz sau cupru. Acest fapt asigură un aspect natural de metal, dar fără a renunța la prelucrarea simplă a unul lac. Și prin adăugarea de Aquafix Oxid, respectiv de Aquafix Blue-Patina în sticla practică de pulverizare se poate obține în plus un aspect aparte de rugină, respectiv o patină puternică verde albăstrui.

Beton brut

Pe lângă lookul metalic sunt solicitate momentan mai ales suprafețe din beton în zona de bucătărie și pentru mobilier – și aici câștigă puncte lacurile cu numeroasele lor avantaje în ceea ce privește rezistența și prelucrarea. Lacul tip beton adevărat ADLER Bluefin Pure-Concrete poate fi aplicat comod prin procesul de pulverizare. Prin intermediul unei folii din PE care se aplică pe lacul încă umed, suprafața dobândește un aspect caracteristic de beton cofrat. O structură deosebit de brută este asigurată de ADLER Betoneffekt care se aplică cu șpaclul și apoi se acoperă la final cu lac pentru o protecție robustă. Indiferent dacă se utilizează pe fronturi individuale sau în întreaga bucătărie, indiferent dacă e în combinație cu suprafețe naturale din lemn adevărat sau cu accente colorate: cu aceste efecte de structurare variate din cutia de lac de la ADLER fiecare bucătărie devine o vedetă de amenajare individuală.

ADLER – În venele noastre curge vopsea

Cu 670 de angajați, ADLER este cel mai mare producător austriac de lacuri, vopsele și materiale pentru protecția lemnului. Fondată în 1934 de Johann Berghofer, întreprinderea de familie este condusă astăzi, la a treia generație, de către Andrea Berghofer. 22.000 de tone de lac părăsesc anual fabrica din Schwaz, aprovizionând clienți din peste 30 de țări. ADLER dispune de societăți de distribuție în Germania, Italia, Polonia, Olanda, Elveția, Cehia și Slovacia; unica locație de producție este fabrica de vopsele ADLER din Schwaz/Tirol (A). ADLER este prima întreprindere din branșa sa 100% neutră din punct de vedere ecologic, încă din 2018. Printr-o multitudine de măsuri, ADLER și-a redus amprenta ecologică la minim. Emisiile reziduale inevitabile sunt compensate de ADLER prin certificate recunoscute de protecție a climei și participă astfel la finanțarea de noi proiecte de protecție a climei.

© by adler-lacke.com